Sapanca METEM (Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi)’ den Sakarya Teknokente Ziyaret!

Sapanca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Bilişim Teknoloji Alanı 10. sınıf öğrencilerinden 25 kişilik bir grup, Sapanca METEM Müdür Yardımcısı Tanju Demir ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Telat ELDEK ile Sakarya Teknokent’ i ziyaret ederek bilgi aldı.

Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Bilal ÇİNİCİ’nin, Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nde yapılan çalışmaların anlatıldığı genel sunumunu yaptı. Ardından Sakarya Teknokent Bilgi İşlem Sorumlusu Gözde SOFUOĞLU Bilgisayar Mühendisliği Mesleğinin ne olduğu, geleceği ve çalışma alanları ile ilgili bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından, ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi birimleri gezilerek, birimlerde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili kısa bilgiler alındı ve Sakarya Teknokent bünyesinde bulunan Polisoft, İnovar, Kromel Ar-Ge firmaları ziyaret edildi. Firmalar tarafından öğrencilere bilişim sektörü hakkında bilgilendirmeler yapılarak, firmaların yapmış oldukları çalışmalar anlatıldı.

Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından ileriye dönük değerlendirme yapılarak öğrencilerimiz okullarına uğurlandı.

Lütfen bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.