TEKNİK ALANI
Buluş, çok katmanlı kademeli hava nüveli reaktörlerin tasarımına ilişkin bir sistem ve yöntem ile ilgilidir.
YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN YÖNLERİ
Buluşun ana amacı, reaktör tipini belirlemede ısınma verimi ve maliyet arasında tercihi müşteriye bırakacak şekilde bir reaktör tasarlamak üzere bir reaktör tasarım yöntemi ve bu yöntemin uygulandığı bir reaktör tasarım sistemi ortaya koymaktır.
İç içe yerleştirilen ve birbirlerine paralel olarak bağlanan bobinlerden oluşan çok kademeli hava nüveli reaktör oluşturmak için gereken parametreleri belirlemek üzere bir bilgisayar kullanılarak gerçekleştirilen ve buna göre bir kullanıcı ara yüzünden verilerin girildiği, bir işlemci tarafından işlemcinin hafızasındaki bir yazılımla girilen veriler baz alınarak önceden belirlenen hesaplamaların yapıldığı ve sonuçların kullanıcı ara yüzünden kişiye aktarıldığı bir reaktör tasarım yöntemidir.
Yenilik olarak; en az başlangıç iç çapı ve bitiş iç çapı olmak üzere iki farklı çap değeri için olacak şekilde, bu iki farklı iç çap değeri arasında kalan her bir iç çapa karşı gelen reaktör ağırlığı ve aynı zamanda her bir iç çap değeri için kademeli hava nüveli reaktörün ısı kayıplarını hesaplamak üzere tasarlanmış adımlardan oluşur.
Lütfen bir yorum ekleyin