Biyoekonomi ve Bulaşıcı Hastalıklar Tematik Alanlarındaki SEA-EU JFS 2018 Ortak Çağrısı Açıldı!

Biyoekonomi ve Bulaşıcı Hastalıklar Tematik Alanlarındaki SEA-EU JFS 2018 Ortak Çağrısı Açıldı!

Güneydoğu Asya ve Avrupa ülkeleri “Biyoekonomi ve Bulaşıcı Hastalıklar”alanlarında araştırma projeleri SEA-EU JFS 2018 çağrısı açıldı.

Söz konusu çağrı kapsamında çok ortaklı üç yıllık araştırma projeleri desteklenecektir. Çağrıya uluslararası ve ulusal başvuru yapılması gerekmektedir.

Uluslararası Başvuru Süreci

Çağrıya proje önerisi sunmak için son tarih 18 Eylül 2018’dir. SEA-EU JFS 2018 yılı ortak çağrısına, Türkiye, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Endonezya, Kamboçya, Laos, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayland, Filipinler ve Vietnam’dan araştırma fon kuruluşları katılmaktadır. Proje konsorsiyumu, “2+1” kuralı gereğince ya ikisi Güneydoğu Asya, biri Avrupa ülkelerinden yahut tam tersi olmak üzere en az 3 proje ortağından oluşmalıdır.

18 Eylül 2018, saat 12.00’de kapanacak olan çağrıya başvurular elektronik ortamda, İngilizce olarak, https://secure.pt-dlr.de/ptoutline/app/seaeuropejfs2018 adresinde yer alan elektronik başvuru sistemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Çağrı ile ilgili detaylara ve çağrı metnine https://www.sea-eu-jfs.eu/ adresindenulaşılabilmektedir.

TÜBİTAK – Ulusal Başvuru Süreci

ARDEB 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Konsorsiyuma Türkiye’den dâhil olan Üniversite/Araştırma Merkezleri TÜBİTAK tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kurallarına uygun şekilde desteklenecektir. SEA-EU JFS 2018 yılı ortak çağrısına yapılan uluslararası başvuruya ek olarak Türkiye’den katılım sağlayacak Üniversite/Araştırma Merkezlerinin TÜBİTAK’a ulusal proje Başvurusunu çevrimiçi olarak http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden 25 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi; imzalı başvuru formu çıktılarını 3 Ekim 2018 tarihine kadar TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne (UİDB İÇİM) teslim etmiş olması gerekmektedir. TÜBİTAK’a sunulacak başvuru formunda, projelerde yürütücü ya da ortak olarak yer alan Türk ekiplerin yapacağı çalışmaların detaylı olarak verilmesi beklenmektedir. Program hakkında detaylı bilgi için           http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/icerik-1001-bilimsel-ve-teknolojik-arastirma-projelerini-destekleme-pr sayfasını ziyaret ediniz.

Detaylı başvuru için lütfen tıklayınız.

Lütfen bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.