ADAPTTO’DA ARAŞTIRMALARDA ETKİN İSTATİSTİK KULLANIMI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

26 Ekim 2016 tarihinde Sakarya Teknokent Konferans Salonunda, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen, son sınıf lisans ve lisansüstü öğrenciler ile akademisyenlere ‘Araştırmalarda Etkin İstatistik Kullanımı’ ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu seminerde, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin ENGİN’in açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İstatistik Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema ULUTÜRK AKMAN’ın ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan BEKTAŞ’ın yapmış olduğu sunumda, sırası ile Ölçme Kavramı, Ölçek Türleri, Anket Tasarımı ve Ölçek Uyarlama Süreci, SPSS Programının Tanıtılması, Veri Girişi ve Tanımlayıcı İstatistikler ve Doğrusal İlişki (Korelasyon) Katsayılarına Genel Bir Bakış konu başlıklarıyla ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.

Seminerin bitiminde katılım gösteren akademisyenlerin ve öğrencilerin soruları yanıtlandı. Eğitime katılım gösteren tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Lütfen bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.