ETKİNLİK TAKVİMİ

Anasayfa / ETKİNLİK TAKVİMİ

 

 

< 2018 >
Aralık
«
»
Paz
Sal
Çar
Per
Cum
Cum
Paz
Kasım
Kasım
Kasım
Kasım
Kasım
1
2
3
  • 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
    Bütün gün
    03-12-2018

    Engelleri birlikte sevgiyle aşalım, hayatı hep birlikte paylaşalım…

  • KÜSİ TOPLANTISI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI
    14:00 -16:00
    03-12-2018

    Sakarya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Değerlendirme Toplantısı Sakarya Üniversitesi’nde yapıldı.

    SAÜ Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıya Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, öğretim üyeleri, SATSO ile OSB temsilcileri, ilgili kurum ile kuruluşlardan yetkililer, uzmanlar ve sanayiciler katıldı.

    Toplantının başkanlığını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, çalışma grubunun büyük bir zenginlik olduğunu belirterek, bu zenginliğin üniversiteler ve sanayicilerin tecrübelerinden kaynaklandığını söyledi. Şehrin dinamiklerinin birbirlerini tanımalarının önemine işaret eden Vali Nayir, “Sahip olduğumuz zenginliklerin birbirini etkilemesi, insanlığın ortak mirası olan tecrübenin paylaşılması ve güzel örneklerin artırılabilmesi önemlidir. Bu da başarıyı kamçılayan, onu daha da üst seviyelere getiren ve başarıya ivme kazandıran güzel bir örnektir” diye konuştu.

    Daya iyiye ulaşmalıyız

    KÜSİ’nin oluşturulmasıyla birlikte yaşanan gelişmelerin çok daha güzel şeylerin başarılabileceğini gösterdiğini ifade eden Nayir, 2018 yılı hedefleri belirlenirken izlenilen yolda 4 katı kadar bir hedefin gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğuna değindi. Sakarya’nın sanayisi ile öne çıktığını ve yetkin üniversitelere sahip olduğunu kaydeden Vali Nayir, kamu-sanayi-üniversite işbirliğinin daha iyi noktalara geleceği konusunda büyük ümitlerinin olduğunu belirtti. Vali Nayir, “Tel örgüler arkasında kalmış bir üniversiteye değil, yerleşkenin dışına çıkabilmiş, toplumla kaynaşmış veya kendi faaliyet alanlarıyla ilgili olarak da sanayiciyle kaynaşmış bir üniversiteye ihtiyacımız var. Burada da bunun güzel örneklerinin başlayıp devam ettiğini görmek sevindirici. Bu konuda kanaatkâr olmak iyi değil, bu konuda talepkâr olmak lazım. Daha iyisine ulaşmak için de herkesin ilimize, ülkemize yakışır bir tarzda üzerine düşen görevleri yerine getireceğini düşünüyorum. İnşallah daha güzelini hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

    Kurumlar birbirini tanımalı

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da toplantıda bir değerlendirme yaptı. Sanayi ile üniversitelerin birbirlerini tanımaları ve keşfetmeleri gerektiğine vurgu yapan Rektör Savaşan, “Bu keşif ne kadar kısa sürede ve ne kadar sağlıklı yapılırsa, o kadar hızlı yol alabileceğiz. Tabi bu keşfin üniversite, kamu ve sektör tarafları var. Özellikle üniversite olarak kendimizi sektöre ve sanayiye iyi anlatabilmemiz gerekiyor” dedi.

    Buna yönelik olarak çalışmaların başladığını ve sürdürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Savaşan, “Öğrencilerin eğitim aşamasında mümkün olduğunca sektörle tanıştırılması lazım. Bu aynı zamanda sanayinin üniversiteyi keşfetmesi için pratik bir yol olabilir. Fen Bilimleri Enstitümüzde sektör deneyimli kişilere yaptırılan lisansüstü çalışmalar var. Bunların da zamanla sektörler tarafından tanındıkça iyi meyveler vereceğini düşünüyorum. Proje bazlı lisansüstü çalışmalar başlayacak. Dolayısıyla tezler aynı zamanda doğrudan sektörün sorununu çözmeye yönelik de olacak. Bu da çok önemli bir adım” şeklinde konuştu.

    Akademik çalışmalarda ulusal veya uluslararası patent konusunun önemine dikkat çeken Rektör Savaşan, “Patentlerin ticarileştirilmesi sanayinin doğrudan katkısıyla olabilir. Sektörün, fikri mülkiyet haklarına dikkat ederek patent çalışmalarından haberdar olması da çok önemli. Bunu yapabilirsek sadece üniversitelerimiz için değil, şehrimiz ve aynı zamanda Türkiye için de önemli bir adım olacak” ifadelerini kullandı.

    Sektörel bakış önemli

    SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da toplantıda bir konuşma yaptı. KÜSİ’nin kendileri açısından önemli olduğunu belirten Sarıbıyık, “KÜSİ, sektör ile üniversiteyi ve farklı birimleri buluşturuyor. Sanayi olarak başlamış bir çalışmanın artık sektör anlamında kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Üniversite olarak sadece sanayi sektörüne değil diğer sektörlere de nitelikli insan yetiştiriyoruz. Nitelikli Ar-Ge çalışmalarının da sektöre yönelik olması gerektiğini düşünüyoruz. Ar-ge merkezlerini her anlamda desteklememiz gerekiyor” diye konuştu.

    Kurul üyelerinin 2019 yılı projeksiyonu hakkında genel değerlendirmelerde de bulunduğu toplantıda, Sakarya KÜSİ’nin 2017 ve 2018 yılları değerlendirmeleri, performans sonuçları, Ar-Ge çalışmaları, projeler, işletme durum ve sorun tespitleri gibi birçok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu.

  • SAÜ MMT Öğrencilerine Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi!
    14:00 -15:00
    03-12-2018

    ADAPTTO – Proje Destek Birimi ile Girişimcilik, Şirketleşme ve Ticarileşme birimi tarafından Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Burs Programları ile Girişimcilik ve Şirketleşme konuları kapsamında bilgilendirme yapılmıştır.

4
5
  • Proje Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:00 -11:00
    05-12-2018

    Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Nezaket PARLAK’ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK ARDEB projesi Akademik Danışman hocamız Prof. Dr. Adnan DERDİYOK ve proje destek birimi ile bir arada değerlendirilmiştir. Proje yürütücüsü hocamıza başvurunda başarılar dileriz.

6
7
  • Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Kurulumu Eğitimi Gerçekleştirildi
    09:00 -12:00
    07-12-2018-07-12-2018

    Teknokent ve Adaptto personellerine yönelik; MODERN YMM firmasında çalışmalarını sürdüren, Teşvik ve Ar- Ge uygulamaları Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Güneri GÖZÜAÇIK tarafından, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri kurulumu ile merkezlerde son düzenlemeler ışığında vergi, muhasebe ve sgk teşvik uygulamaları konulu eğitim verildi.

  • G-FAST FİNAL’18
    13:30 -18:00
    07-12-2018

    Girişimciler final sahnesinde yatırımcıları ile buluşuyor..

    Sakarya Teknokent Teknoloji Trasfer Ofisi olarak teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere sunduğumuz G-FAST Girişimci Hızlandırma Programı Final etkinliğimize katılımlarınızı bekleriz..

    Tarih / Saat: 7 Aralık 2018 Cuma / 13:30
    Yer: Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu

    Detaylı bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin!
    http://g-fast.girisimatolyesi.net/

8
9
10
11
12
13
  • AR-GE / TASARIM MERKEZLERİ İLE TEKNOPARKLARDA MALİ UYGULAMALAR SEMİNERİ
    09:00 -13:00
    13-12-2018-14-12-2018

    Teknopark şirketlerinde değişen kurumlar vergisi, KDV teşvik ve muhasebe uygulamaları ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri kurulumu ile merkezlerde son düzenlemeler ışığında vergi, muhasebe ve SGK teşvik uygulamalarına yönelik konuların anlatılacağı seminerimize tüm firmalarımızın katılımlarını bekleriz.

    Konuşmacı: Teşvik ve Ar- Ge uygulamaları Uzmanı Yeminli Mali Müşavir Güneri GÖZÜAÇIK
    Yer: Sakarya Teknokent A Blok Konferans Salonu
    Tarih / Saat: 14.12.2018 / 14.00 – 15.30

  • Temel Patent Eğitimi Verildi
    14:00 -17:00
    13-12-2018

    ADAPTTO ve SATSO İşbirliği ile Sakarya ili ve civarında faaliyette olan firmalarımıza Temel Patent Eğitimi verilmiştir. Etkinliğe destek veren Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Prof.Dr. Şakir GÖRMÜŞ ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız A. Akgün ALTUĞ beylere, emeği geçen her iki kurumun değerli ekibine ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran firmaların kıymetli personellerine çok teşekkür ederiz.

  • TEMEL PATENT EĞİTİMİ DÜZENLENECEKTİR!
    14:30 -17:00
    13-12-2018

    Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında ‘Marka, Tasarım, Patent Tescili ve Süreç Yönetimi’, ‘6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ve Uygulamadaki Yenilikler’ ve
    Telif Hakları kapsamında ‘Zorunlu ve İsteğe Bağlı Sicil Kayıtları’,’5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ konularında eğitim verilecektir.

    Tarih: 13 Aralık 2018 Saat: 14:30-17:00
    Yer: SATSO Eğitim Salonu

    Değerli katılımlarınızı bekleriz..
    Detaylı bilgi ve iletişim: ilhan.ozsoy@adaptto.net
    Kayıt Linki: https://form.jotform.com/83082065607961

14
15
16
17
18
19
20
21
  • ASPEN Yapı Firması Ziyaret Edildi
    Bütün gün
    21-12-2018

    Yapı Sektörü’ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini sunan ASPEN Yapı ve Zemin firmasının Eskişehir fabrikası ziyaret edilerek, Tasarım Merkezi özelinde akademisyen eşliğinde görüşme yapıldı.

  • MMG Topluluğundan Teknokente Ziyaret
    14:00 -15:00
    21-12-2018

    Mimar ve Mühendisler Grubu Öğrenci Topluluğu Başkanı Bedrettin Aydoğan ve beraberindeki grup Genel Müdürümüz Şakir Görmüş’ü ziyaret etti. Heyet inovatif projeleri hakkında bilgi vererek, fikir alışverişinde bulundu.

22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak