GİRİŞİMCİLİK-ŞİRKETLEŞME BİRİMİ

Anasayfa / GİRİŞİMCİLİK-ŞİRKETLEŞME BİRİMİ

 

5-01Amacımız;

Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi olarak temel amacımız; yeni ürün ve teknolojilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik başta Sakarya Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve Sakaryalı girişimciler olmak üzere Doğu Marmara bölgesindeki,  yeni katma değeri yüksek iş fikirlerinin desteklenmesidir. Bu destek mekanizmayı da ön kuluçka programımız olan Girişim Atölyesi ile sağlamaktayız.

Hizmetlerimiz;

Girişim Atölyesi, inovatif ve teknoloji tabanlı ticarileştirebilecek girişimleri mentorluk, eğitim, danışmanlık, fon desteği sağlama hizmetleriyle destekleyen bir ön kuluçka programıdır. Girişim Atölyesi ön kuluçka programı dinamik bir yapı olarak; İlham Süreci, Fikir Süreci, Girişim Süreci olmak üzere üç ana süreçten oluşmaktadır. İlham Süreci ekibini tam olarak oluşturamamış, iş fikrinde geliştirmeye çalışan girişimcilerimizin sürecidir. Girişimcilerimiz bu süreçte ekibine yeni arkadaşlar kazandırarak iş fikrindeki eksiklikleri gidermeye çalışırlar. Fikir Süreci ekibi olan ve iş fikri olgun seviyedeki girişimcilerimizin sürecidir. Bu özelliklere sahip girişimcilerimize ortak çalışma alanı vermek sureti ile çalışma alanı tahsis ediyoruz. Ofis alt yapı imkânlarından faydalanabiliyorlar.  Girişim Süreci ise fikrini olgunlaştırmış, bütün çalışmalarını yapmış, prototip ve iş fikrinin hayata geçmesi an meselesi olan girişimcilerimizin bulunduğu sürecimizdir. Bu ekiplerimize 7/24 açık ofis desteği sağlıyoruz. Bunun yanı sıra ekibe özel mentor atamasında bulunuyoruz. Girişim Atölyesi; girişimcileri, mentorlar ve profesyoneller ile buluşturulup tecrübe paylaşımını sağlayan, girişimlere fon desteği bulmak adına yatırımcılar ile buluşturan bir girişimcilik merkezidir. Fon desteği sağlanan girişimler Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi’nde şirketleştirilir ve iş fikrinin ticarileşmesi sağlanır. Girişim Atölyesi bir girişimcinin fikir aşamasından şirket aşamasına kadar geçen süreçte tüm ihtiyaçlarını bilir, eğitim ve desteklerini bu çerçevede olgunlaştırır.

Hedef kitlemiz;

Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan akademisyenlerimiz ve inovatif tabanlı iş fikri sahibi öğrencilerimizin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinde lisans, yüksek lisans, doktora programlarında öğrenci olan veya bu programlardan en az 10 yıl içerisinde mezun olmuş teknoloji tabanlı inovatif proje fikri olan girişimcilerdir.

Desteklerimiz;

  • Ücretsiz Ofis Desteği,
  • Girişimcilere iş fikirleri geliştirmek için danışmanlık,
  • Mentorluk,
  • Girişimcilik eğitimleri,
  • Ücretsiz Patent Ön Araştırması,
  • Hibe destek programlarına başvuru süreçlerinde danışmanlık,
  • Üniversitenin teknolojik alt yapı ve laboratuvarları kullanma imkânı (izin dâhilinde),
  • Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi ağı içerisindeki melek yatırımcılar ile görüşme,

GİRİŞİM ATÖLYESİ SÜRECİ

Online Başvuru;

  • Girişim Atölyesi başvuru aşamasında, www.girisimatolyesi.net adresinden online başvuru formu doldurularak proje başvurularınızı yapabilirsiniz.

Değerlendirme;

  • Girişim Atölyesi başvuru sonrasında iş fikirleri “Değerlendirme Kurulu” tarafından Girişim Atölyesi’nin amaçları ve değerlendirme kriterleri çerçevesinde değerlendirilir. 1 Hafta içerisinde geri dönüş yapılarak iş fikri sahibi bire bir görüşmeye çağrılır.

Sürecin belirlenmesi;

  • Girişim Atölyesi süreçlerinden hangisine uygun olduğunu bire bir görüşmelerde bulunan uzmanlar tarafından karar verilerek girişimcimize uygun süreçten başlamaktadır.