KÜSİ SAKARYA İL TEMSİLCİLİĞİ VE SAKARYA SİNERJİ GRUBU TARAFINDAN KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Sakarya Sinerji Grubu ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği [KÜSİ] Sakarya İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’ Sakarya Vali Yardımcısı Sayın Bekir DINKIRCI Başkanlığında Sakarya Teknokentte gerçekleştirildi.
 
Sakarya KÜSİ İl Temsilcisi ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin: “Üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılarak sanayi profilinin orta yüksek/yüksek teknolojili alanlara çevrilmesi için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz.” Engin:” KÜSİ Çalışma Grubu 81 İlde, 96 temsilcilikten oluşmaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİ Kurulu tarafından açıklanan verilere göre KÜSİ Sakarya Çalışma Grubu gerçekleştirdiği 434 firma ziyareti ile bu alanda Türkiye birincisi oldu.” Toplantıda ayrıca KÜSİP Portalının önemine değinen Engin:”Portalda oluşturacağınız üyelik ile işbirliği ve yatırım fırsatlarından, uygulamaya konulan teşviklerden, Ar-Ge ve Yenilik konularında yapılan etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.”
 
KOSGEB’in yeni destek paketlerinden bahseden Sakarya KOSGEB İl Müdürü Onur Kurtçu:” İlimizde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörleri için KOBİ Gelişim Destek Programını çok önemsiyoruz.”
 
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık:” 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelimiz ile 22 bini aşkın öğrencimiz bugün sanayi ile buluşmuş, nitelikli istihdamın artırılması hususunda ülkemizde tavsiye edilen örnek modeller haline gelmiştir.”
 
Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı:”KÜSİ Çalışma Grubunun yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, kurumlar arası diyaloğun ve gerçekleştirilen çalışma sinerjisinin artarak devam etmesini diliyorum.”
 
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği [KÜSİ] Sakarya İl Temsilciliği olarak KÜSİ Çalışma Grubunda başarılı çalışmalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürlüğünden, Şube Müdürü Mustafa Aydın’a Sakarya Vali Yardımcımız tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi. Sakarya Sinerji Grubu ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği [KÜSİ] Sakarya İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısına katılım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Lütfen bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.