Ulusal Son Başvuru Tarihleri:
- 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı – 7 Temmuz 2017
- 1509- TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı – 10 Temmuz 2017
Çağrı Başlıkları
Tek aşamalı başvuru sürecini benimseyecek JFS2017, çağrıya katılım sağlayan Güneydoğu Asya ve Avrupa ülkelerinin öncelikli alanlarına göre, aşağıda verilen tematik alanlarda açılacaktır.
- Sağlık
- Antimikrobiyal İlaç Direnci
- Yeni Çıkan Bulaşıcı Hastalıklar
- İklim Değişikliği/ Çevre
- Gıda Üretim Sistemlerinin Adaptasyonu / Esnekliği
- İklim Değişikliğinin Ekosisteme ve Biyoçeşitliliğe Etkileri
Projeler, her ülkenin kendi ulusal destek programlarında yer alan kurallara göre, 3 yıl süreyle desteklenecektir. Türkiye’den başvuru yapacak araştırmacılar, ulusal ve uluslararası başvuruyu aynı zamanda yapacaklardır (bkz. Ulusal Başvuru Süreçleri). Akademi ve özel şirketlerden bağımsız araştırmacı olarak başvuru yapacak araştırmacıların, 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, endüstriyel faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlarda yer alan araştırmacıların ise 1509-TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsam ve kurallarına göre ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir.
Ulusal Başvuru Süreçleri
ARDEB 1001 – Programı hakkında bilgi almak için tıklayınız.
TEYDEB 1509- Programı hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Buna göre, uluslararası başvuru sırasında, proje önerileri başvuruları, https://secure.pt-dlr.de/ptoutline/app/seaeuropejfs internet adresinden elektronik olarak alınacaktır.
Kimler Başvurabilir?
Türkiye’den üniversite, kamu ve özel kuruluşlarda araştırma faaliyetlerinde bulunan bilim insanları, 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı; Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri ise, 1509-TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde çağrıya başvurada bulunabilirler.
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Lütfen bir yorum ekleyin